Waarom wel bouwen in de Broekpolder?

StadsBelangen Vlaardingen krijgt met regelmaat de vraag waarom wij als enige politieke partij voor “Bouwen in de Broekpolder” zijn. Dat leggen we graag uit, zeker gezien alle ontwikkelingen in Vlaardingen!

Er is een enorme bouwopgave in Nederland, of we dat leuk vinden of niet. Politiek Vlaardingen heeft er voor gekozen om dit op te lossen door – naast ambitieuze projecten als de Rivierzone – wijken verder te verdichten. Waar mogelijk worden strookjes groen aangewezen om extra huizen te realiseren.

SBV is tegen deze verdere verdichting. Vlaardingen is hard op weg om toekomstige getto’s te realiseren. Te veel stenen, te veel mensen op elkaar, te weinig leefruimte, te weinig groen etc.

Daarnaast is het een gegeven dat als Vlaardingen niet snel genoeg woningen oplevert, de Provincie nieuwe locaties kan aanwijzen om te gaan bouwen. Ofwel, dan heeft Vlaardingen geen regie meer en wat houdt de Provincie tegen om de Broekpolder aan te wijzen als locatie voor woningen? Wellicht de locatie waar nu wordt gesaneerd? Zelf regie houden, immers regeren is vooruitzien!

Een mooie (circulaire) woonwijk bij de Watersportweg en/of Broekpolderweg, inclusief voorzieningen als onderwijs en gezondheidscentrum. Zo blijven wijken leefbaar en ook de Broekpolder (een kleine 20% oppervlakte van Vlaardingen) verder intact.

Beter een woonwijk aan de randen van de Broekpolder dan een mogelijk zwembad met buitenbad wat 7 dagen per week open is.

Similar Articles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in